Hogyan lesz valakiből "bibliatanulmányozó" avagy direkt-marketing a szervezetben
2017. február 11. írta: a századik juh

Hogyan lesz valakiből "bibliatanulmányozó" avagy direkt-marketing a szervezetben

watckulcs.jpg

Ti miért lettetek Jehova Tanúi?

Sok tanú osztja azt a véleményt, hogy mindenkinek a számára megfelelő személyt küldi Jehova az ajtaja elé!

Igen, aki megismerteti velük az "igazságot", ahhoz különleges szálak füzik a tanulmányozót.

Olyan spontánnak tűnnek a dolgok, ugye? Egyik dologból következik a másik, egyik pillanatban még a kerítésem dicsérték, a másikban már elfogadtam egy bibliatanulmányozást vadidegenektől, akik bent ülnek a nappaliban, és ha így haladunk, maholnap gyökeresen felforgatják az életemet, a bibliára és a szeretetre mutogatva, később a vezetőtestülettel fenyegetőzve.

watctanulmany.jpg

Úgy gondolom, megérdemel az igazság annyit, hogy kiderüljön, mi is az igazság.

Segítségünkre a házigazdák által egyáltalán nem ismert, ám a tanúk által a legsűrűbben használt, mára már át is nevezett  kiadvány, a Mikirályságszolgálatunkaliaskeresztényéletünk lesz.

 mikiralysag.jpg

Amit most fogtok olvasni, abból kikérdezik és feleltetik a testvéreket, csak a megadott kérdés hangzik el a bekezdés felolvasása után,és ezen kérdésre előre alá kell húzni a választ az otthoni felkészülés alatt, azaz a programon  már minimum másodjára hallja mindenki ugyanazt!!!

 

Igyekszek majd jelezni az érdekes részeket.

 

Nézzük akkor, mi van az ingen és nyakkendőn túl,

az_idealis_tanu.jpg

milyen képzést is kapnak a tanúk a szervezettől a hatékony térítéshez, melynek célja

Isten szervezetéhez vonzani az érdeklődőket!

Ez nem vicc!

Isten szervezetéhez kell vonzani az embereket, bizony!

 

http://wol.jw.org/hu/wol/s/r17/lp-h?q=fog%C3%A9kony+szem%C3%A9lyeket&p=par

Mégpedíg pontosan így:

 

 

 

 bibliatanulmanyozas.png

 

Az olvasó elöször felolvassa a kérdést:

 Milyen új, megkapó eszközöket kaptunk a szolgálathoz?

Majd felolvassa a bekezdést:

1 A 2013-as „Isten Szava igazság” témájú kerületkongresszuson öt új tájékoztatólapot kaptunk. Nemrégiben pedig az „Élhet újra, aki meghalt?” című, 38-as számú Királyság-hírekkel bővült a tájékoztatólapok sora. Mind a hatnak megkapóbb lett a felépítése. Mi ennek az oka? Hogyan vehetjük jó hasznát az új tájékoztatólapok jellegzetességeinek a házról házra végzett prédikálás során?

A levezető ismét felteszi a kérdést, amivel itt már 3. alkalommal szembesül minden tanú, majd a válaszok is jönnek, maximum 30 másodpercben, és ez sem vicc. Bármilyen pöpec választ adsz, de ...

35 másodperc... Testvér,a szeretet jegyében tartsuk be a 30 másodpercet, ne vegyük el testvéreinktől a lehetőséget! Elhangzik a többnyire előre aláhúzott válasz, a stréberek más szavakkal mondják vissza... ugyanazt.

Majd folytatódik ugyanyígy bekezdésenként tovább:

 

watctanulmany1.jpg

 

2. Miért változott meg a tájékoztatólapok felépítése?

2 Miért változott meg a felépítésük? Ahhoz, hogy eredményes beszélgetéseket tudjunk folytatni a házankénti szolgálatban, általában a következő négy lépésre van szükség:

1. Tegyünk fel egy véleménynyilvánításra ösztönző kérdést.

2. Osszunk meg egy gondolatot a Szentírásból.

3. Kínáljunk fel egy kiadványt.

4. Búcsúzóul tegyünk fel egy kérdést, és beszéljük meg, mikor jöhetünk vissza. Az új tájékoztatólapokkal mindez könnyen megvalósítható.

Látható, hogy egyből az eredményességre terelik a szót, nem lacafacáznak, csapjunk a közepébe, a szent eredmény fényében, a hatékonyság sarujában! Itt a 4 sablon, e szerint működnek a tanúk, mert a kérdés nem kérdés, vagyis: " a következő négy lépésre van szükség:"

"van szükség:"

Azaz EZT KELL, ÉS ÍGY KELL CSINÁLNI, punktum!

marcinyak.jpg

3. Hogyan kínálhatjuk fel az új tájékoztatólapokat?

3 Hogyan használjuk őket? 1. Miután üdvözöltük a házigazdát, mutassuk meg a tájékoztatólap címében megfogalmazott, érdekfeszítő kérdést, a lehetséges válaszokat, és kérdezzük meg a véleményét. (Azaz rögtön azzal a módszerrel támad, amiben ő is létezik, így számára érthetetlen minden erre adott negatív reakció!) 2. Hajtsuk szét a tájékoztatólapot, és beszéljük meg a „Mit mond a Biblia?” című részt. Ha van rá lehetőség, közvetlenül a Bibliából olvassuk fel az írásszöveget. Ha a házigazda ráér, a kép alatti gondolatokat is megbeszélhetjük. (Itt szintén egy előre megírt, rövid kérdés feleletet kell általában érteni, amit a tanúk elgyakorolnak az összejöveteleiken.Nem, nem viccelek, konkrét "Bemutatók" vannak, természetesen ezeket a bemutatókat nem tarthatja meg akármilyen jöttment tanú, bizonyos kiváltság kell ahhoz, hogy ilyen bemutatót tarthasson valaki a színpadon. Egy hétköznapi összejövetelen nem ritka a 4-6 bemutató sem.)

3. Kínáljuk fel neki a tájékoztatólapot, és javasoljuk, hogy majd a többi részét is olvassa el.

Így, parancsra. Habár a kiadvány még 2013-as, 2017-re a maradék kreativitást is kiölték a szolgálatból, gyakorlatilag betanított papagáj-postásokká, ingyen kiadvány és reklámhordozókká tették a tanúkat.

predikalokocsik.jpg 

Aki nem így érzi, nyugodtan jelezze.

4. Mielőtt elköszönünk, tegyük fel neki a tájékoztatólap hátoldalán a „Mit gondolsz?” alatti kérdést, és beszéljük meg, mikor lenne alkalmas, hogy megmutassuk a Biblia válaszát.

Észrevettétek, hogy direktmarketing oktatáson vagyunk?

4. Hogyan használhatjuk az új tájékoztatólapokat az újralátogatáskor?

4 Újralátogatni is könnyű a tájékoztatólapokkal. Egyszerűen olvassuk fel a hátoldalon lévő bibliaverseket, hogy választ adjunk az előző alkalommal nyitva hagyott kérdésre. A beszélgetés végén mutassuk meg a kis képet az Örömteli üzenet füzetről. Vegyük elő a füzetet, és lapozzunk a megadott részhez, mely bővebben foglalkozik a témával. Ha a házigazda elfogadja a füzetet, kérdezzük meg, mikor beszélhetnénk meg ezt a részt belőle. Ezzel el is kezdtük a bibliatanulmányozást! A füzet helyett egy másik tájékoztatólapot is felkínálhatunk, melyet egy újabb alkalommal beszélhetünk meg vele.

Ennyi, és máris bibliatanulmányozó vagy, pedig csak egy papírfecnit akart csak átadni az előbb a csávó...

 

tanuk.jpg

 

5. Miért jó használnunk a tájékoztatólapokat?

5 Már több mint 130 éve használunk tájékoztatólapokat a szolgálatban.

Noha a méretük és felépítésük időről időre változott, mindig is nagyon hatékony eszközök voltak. Vegyük hát jó hasznát az új tájékoztatólapoknak, miközben továbbra is hirdetjük a Biblia üzenetét az egész világon (Péld 15:7a).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr3012185118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leslie07 2017.02.11. 08:23:14

Immár 2001 óta nem tartozom az Ortorony szervezethez, de ennek a rendkivul sokat mondó tanulmánynak koszonhetoen újra felevenedtek elottem azok az évek.
Emlékszem, amikor elkezdtem jehova tanúival tanulmányozni, mint 9 éves
gyermek , már akkor is ugyelnem kellett arra, hogy ne térjek el a kérdésrekre adott válaszaimnál az Ortorony kiadványban sugallmazott
válaszoktól. Ha esetleg a kérdésre nem pontosan azokat a válaszokat adtam, amit a kiadvány szerzoi a brooklyn-i kozpontban elore vetítettek,
akkor a velem tanulmányozó személy tapintatosan kiigazította a válaszaimat, hogy pontosan a sugallmazott válasz hagozzék el.

Az agymosásnak is nevezheto marketing módszer lényege az volt, hogy
én elore odahaza felkészuljek a tanulmányozásra. Ez azt jelentette, hogy
elobb elolvastam a bekezdéseket, majd feltettem magamnak a kérdéseket és azokra igyekeztem megtalálni a tanulmányozott cikkben
a sugallmazott választ. Mivel jó tanuló szerettem volna lenni, ezért
a bekezdéseket a kérdések feltevésével tobbszor is elolvastam.
Mire a tanulmányozásra sor kerult már konyv nélkul tudtam nemcsak a kérdéseket hanem a kérdésekre sugallmazott válaszokat is.
Azután jott a tanulmányozás, amikor az oktatóm ismét felolvasta a bekezdéseket, és feltette a kérdést, mire megkapta a választ. Majd a tanulmányozás végén jott az osszefoglaló ismétlés, amikor a bekezdéseket már nem olvasta fel, csak a kérdéseket, amelyre várta a gyorsválaszokat. Ilyen formán egy szorgalmas tanuló egy egy tanulmányozási cikket és az azokhoz tartozó kérdéseket legalább otszor -hatszor megismételte. Igy alakult ki a jehovába és a szervezetébe, de elsosorban a tanulmányozási anyagot oly ôbolcsen" elokészíto "hu és bolcs" rabszolgának is nevezett emberekbe vetett rendíthetetlen hit,
amit aztán igaz keresztény legyen a talpán , ha valaki megrendíthetett.

Vitatkozo 2017.02.13. 13:35:48

Lényegében az emberek azt kapják, amit megérdemelnek. Úgysem érdekel komolyan senkit semmi elvontabb dolog, akkor meg senki se csodálkozzon, hogy ilyen primitív, lélektelen, üzleti módszerek vannak alkalmazva. Azért vannak alkalmazva mert sikeresek. Az emberek ezt igénylik. A Tanúk is ezt érdemlik. Ilyen programszerű, szájbarágós irányítást. Az ember nem értelmes lény, hanem birka. Pardon: bárány, vagy kecske. De mindkettő állat, nagy állat. Hiszen már 2000 éve létezik kereszténység, és mi változott? - Semmi. Isten ezt a módszert engedélyezi. Ha nem engedélyezné, akkor világviszonylatban már régen betiltották volna. Akkor meg mi a baj vele? Lehet, hogy Istennek tényleg az a terve, hogy buta emberekből építsen egy új világot. Ha okos emberekből nem sikerült, akkor lehet, hogy a buták tényleg jobb anyag lesznek.

Igazság Kereső 2018.06.21. 23:58:42

Emlékszem, az évek során mindjobban tudatosodott bennem,hogy a figyelmet, érdeklődést ösztönző, véleménynyilvánításra bátorító kérdések válaszai valójában cseppet sem számítanak, nem érdekli a Tanút a vélemény! Kapásból a véleménynyilvánítás után jön a folyóirat,vagy traktátus(ma már tájékoztató lap, mert mondják,mi nem traktálunk senkit ah nem..)

a századik juh 2018.06.22. 17:56:39

@Igazság Kereső: Így van. Nem azért kérdezünk, hogy választ kapjunk, hanem hogy megfeleljünk az Őrtorony betanított skalpvadász-marketingmódszereinek.
süti beállítások módosítása