Miről ismerhető fel az igaz vallás?
2017. június 28. írta: a századik juh

Miről ismerhető fel az igaz vallás?

Miről ismerhető fel az igaz vallás?

(37. számú királyság-hírek további boncolgatása)

Milyen jó gyümölcsöket kell megteremnie az igaz vallásnak? (Máté 7:17).

minitroli_1.png

17 Hasonlóképpen minden jó fa jó gyümölcsöt terem, de minden korhadt fa értéktelen gyümölcsöt terem;+

Tehát akkor a "fa" az igaz vallást jelenti? Ugyan már... a Watchtower nem egyszer elmagyarázta már, hogy miket is jelent szerinte a "fa", az igaz vallás nincs köztük,és amúgy is, az "igaz vallás" apokrif szókombináció, olyan, amelyik nem szerepel a Bibliában.)

Az igaz vallás . . . (amely szókombináció NEM szerepel a Bibliában...)

TAGJAI KÖZT SZERETET VAN: (Az igaz vallás TAGJAI KÖZT??? Nemdeinkább Jézus tanítványai közt? Hol lehet "tag"-nak lenni??? Merthogy eddig úgy tudtam, az,hogy valaki "tag", azaz Jehova Tanúja, az még nem garancia semmire, de ezek szerint van egy "belső tagság", ami garantálja ezt, értem...)Az igaz vallás gyakorlói „nem része a világnak”, (Az igaz vallás gyakorlói nem része a világnak, aham... ez így értelmetlen, hiányzik egy "i" betű, de legalább jól látszik, hogy Jehova Tanúi montázsokban gondolkodnak, és ha valamelyik montázson valami már nem aktuális, vagy nem tetszik nekik, egy másik montázzsal letakarják az előző montázs nem tetsző részét... vagy épp az egészet, és mindegy, hogy összeillik, vagy MAJDNEM ÖSSZEILLIK, mert a majdnemet felülírja az engedelmesség, úgyhogy jobban nem is passzolhatna egymáshoz ez az emberi tanítás +bibliavers kombó, a magyar helyesírás meg elmehet a sunyiba, inkább Jehovának kell engedelmeskedni, mint Grétsy Lászlónak, jogos....)nem válnak megosztottá attól, hogy eltérő származásúak, vagy hogy más a kulturális hátterük, továbbá ’szeretet van köztük’ (János 13:35; 17:16; Cselekedetek 10:34, 35). Nemhogy nem ölik meg egymást, de még meghalni is készek egymásért (1János 3:16).

(Na!

Nana!

Miazhogy: "Nemhogy nem ölik meg egymást, de még meghalni is készek egymásért " Nemhogy csak azt várják el, hogy adott esetben a testvérük ÖNEUTANÁZIÁT kövessen el, azaz öngyilkos legyen, (abban az értelemben, hogy nem fogadott el  bevált és előírt orvosi életmentő beavatkozást) hanem még szankcionálják is, ha valaki adott esetben nem így jár el.

adrian_1.jpg

Elmondanám azt is, hogy vannak a bólogató vének, meg vannak

a wének,

ők azok, akik olyannyira szervezethűek, hogy simán inkább az életüket adják, mintsemhogy:

 

A: elhegedüljék a himnuszt

B: elárulják a hatóságnak, hol rejtegetik az illegális Őrtoronykészletüket

C: Nyakkendő nélkül képviseljék Jehova előtt a gyülekezetet

ust.jpg

Igen, a wéneket úgy választják ki, hogy már a betiltásban gondolkodva a betiltás esetén is végletekig lojális, általában idősebb testvérekből válogatják a "titkok hordozóit", elvárás, hogy az illető wén az életét adja a szervezetért, igen, ez nem vicc, ez tény... Szóval oké, hogy lőfegyverrel nem ölik egymást Jehova Tanúi, de a Biblia szerint már az is emberölő, aki gyűlöli embertársát, úgyhogy a tanúk többsége -tisztelet a kivételnek- sorozatgyilkos, de azok a KÖB tagok, akik "sikeresen" rábeszéltek embereket "sikertelen" vérnélküliségre, minimum tettestársak, azok a tagok pedig szintén azok, akik megelégedve dőlnek hátra, hogy jól van, jól van, Külsőmunkatárs testvér hűséges maradt, meghalt, mert nem fogadott el vért... megaztán lehet, hogy nem ölik meg egymást, de ha elhagyod a szervezetet, a szemükben halott vagy... így van, vagy nem így van, Mr. Watchtower?)

TAGJAI BÍZNAK ISTEN SZAVÁBAN: Az igaz vallás nem a ’hagyományokra’ és ’emberek parancsaira’, hanem Isten Szavára, a Bibliára alapozza a tanításait (Máté 15:6–9).

1994_elott.jpg

"A legfontosabb: ez a folyóirat megerősíti a bizalmat a Teremtő azon ígérete iránt, amely szerint egy békés és biztonságos új világ jön létre,

mielőtt elmúlik az a nemzedék, amely tanúja volt az 1914-es eseményeknek."

.

.

.

Hogy miért? Mert „a teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra” (2Timóteusz 3:16).

(Kivéve, ha épp téved a Biblia, és hülyeségeket ír benne Jehova, mert akkor az Őrtoronynak van igaza!)

Lásd például itt:

http://aszazadikjuhblogja.blog.hu/2017/02/07/biblia_v_s_ortorony_avagy_hova_tuntek_a_bibliaversek_az_ujvilag-forditasbol

.

.

.

szolgalat.jpg

MEGERŐSÍTI A CSALÁDOKAT, (Feltéve, hogy a család minden tagja Jehova Tanúja, egyéb esetben:

"Ezenkívül keresztényekként szellemi harcot vívunk Sátán és a tőle jövő hamis tanítások ellen (2Kor 10:4, 5).

Ám a békénket leginkább talán a nem Tanú rokonaink tudják elvenni.

Gúnyolhatnak a hitünk miatt,

azzal vádolhatnak, hogy megosztjuk a családot,

vagy megfenyegethetnek, hogy kitagadnak. ")

ÉS MAGAS ERKÖLCSI IRÁNYADÓ MÉRTÉKEK KÖVETÉSÉRE BUZDÍTJA TAGJAIT: Az igaz vallás arra tanítja a férjeket, hogy ’úgy szeressék feleségüket, mint a saját testüket’, (és hogy sohase, azaz sohase, azaz tényleg egész életükben egyszer se hallják imádkozni a feleségüket) segít a feleségeknek, hogy ’mélységes megbecsülést’ fejlesszenek ki a férjük iránt, és arra neveli a gyermekeket, hogy ’engedelmeskedjenek szüleiknek’ (és még arra is, hogy mind a szülők, mind pedig a gyermekek KÉRDÉSEK NÉLKÜL ENGEDELMESKEDJENEK A VEZETŐ TESTÜLETNEK, még akkor is, ha éppen Marci és Zsófi képében parancsolgatnak) (Efézus 5:28, 33; 6:1).

kerdesnelkul_1.jpg

Azoknak pedig, akikre nagyobb felelősséget bíztak, példát kell mutatniuk erkölcsös életükkel (1Timóteusz 3:1–10). (Lásd például az etil-alkohol allergiában* szenvedő Rutherford testvér példáját, akit Russell testvér kifejezetten nem akart utódjául.)

*(Valószínűlegfeltételezhetőenlehetséges, hogy Rutherford testvér az etil-alkohol allergia egy ritka, ám annál súlyosabb mutációjától szenvedett, esetében az etil-alkohol hiánya váltotta ki az allergiás reakciót. (Erről bővebben az olvasók kérdései rovatban olvashattok, melynek címe: "Most akkor egy alkoholista disznó-e a koordinátor, vagy csak Rutherford-szindrómás?")

rutherford_whiskey.jpg

Ennélfogva Rutherford testvérnél például a "magas erkölcsi irányadó mérték" pontosan 19,25 ezrelékes véralkoholszint felett kezdődött, amit a szervezet részvényesei később a Bibliára hivatkozva 19,75 ezrelékre módosítottak, majd 2014-ben megállapították, hogy mivel Timóteusz vén volt, ezért simán előfordulhatott vele, hogy a nyilvános előadás megtartása előtt, vagy az Őrtorony-tanulmányozás levezetése előtt megfájdult a gyomra, márpedig Pál azt mondta neki, hogy csak borral kezelje ezt a problémáját, ezért a szervezet semmi kivetnivalót nem talál abban, ha egy hasfájós vének (vagy egy jó képességű, de szintén hasfájós kisegítőszolga, esetleg ezek szimplán alkesz, ámde jól hazudó változatai) az összejövetelen alkoholt tudjanak fogyasztani, és így a Rutherford testvér által elkezdett, és a szervezet által kiigazított "magas erkölcsi irányadó mérték"-nek meg tudjanak felelni.

elpusztultunk_1975-ben.jpg

A SZERVEZET "magas erkölcsi irányadó mérték"e nem engedi, hogy megvizsgáld a SZERVEZET múltját... mégcsak a SZERVEZET múltbéli, akkoriban "IGAZSÁG"nak hitt kiadványait sem vizsgálhatod!

Erkölcsös életükkel példát is kell mutatniuk ,

például ha a gyermekük és a szervezetben betöltött pozíciójuk között kellene választaniuk, erkölcsi kötelességük a szervezetet választaniuk természetesen)

Van-e olyan vallás, amely megfelel ezeknek a követelményeknek? (Tutibiztos igen, mégpedig szerintem pontosan az a vallás fog megfelelni ezen követelményeknek,

amelyik vallás felállította ezeket a követelményeket!)

 

Egy 2001-ben kiadott könyvben ez olvasható: „Ha többen követnék Jehova Tanúi tanításait és életvitelét, meg lehetett volna akadályozni a holokausztot, és soha többé nem sújtanák népirtások a világot” (Holocaust Politics).

(Nos, ebben én egyáltalán nem vagyok olyan biztos, tekintve hogy Jehova Tanúi Abaddon Sáskáiként éppenhogy arra készülnek, hogy "megöljék az emberek harmadrészét.")

 

-Nos, akkor tudnánk-e válaszolni arra a bonyolult kérdésre, hogy "Miről ismerhető fel az igaz vallás?"?

Igen, van még lehetőség válaszolni, megvárom, hátha lesznek új kezek is ... Juhász testvér akkora ász, hogy feltette a másik kezét is, nem, nem erre gondoltam, hanem új jelentkezőkre, elnézést, ha pontatlan voltam, Juhász testvér... olyanokra, akik eddig még nem szóltak hozzá... ahh, egy önmaga felé hajló kéz... Szentesi testvér, tessék!

-Ööööhátizéőőőő ... JehovajéwépontorgŐrtorony!

 

-Nagyon jó, kiemelted a velejét, Szentesi testvér, de bontsuk ezt ki jobban, van még 40 perc erre az utolsó kérdésre, ne feledjük, így a többieknek is tudunk tanúskodni... á, a vendégtestvérnőnk, tessék, Sárkányné testvérnő!

-Az igaz vallás Jehova Tanúi, és a kék alapon fehér betűs JW.Org  emblémáról ismerhető fel!

-Nagyon jó, ez nagyon fontos, ügyes vagy, van e még valaki, aki szeretné kiegészíteni? Na, Juhász testvér akkor az előbb nagyon akart válaszolni, hallgassuk meg akkor őt!

-Én most nem jelentkeztem, az előbb jelentkeztem, de Szentesi testvér már elmondta, amit én is akartam.

De akkor még kiegészíteném, hogy nekünk nincsenek emberi vezetőink, mi nem embereket követünk!

-Igen..tedd már meg, hogy  elmondod ismét ezt az értékes gondolatot, mert ott hátul nem hallották!

-Persze...Én most nem jelentkeztem, az előbb jelentkeztem, de Szentesi testvér már elmondta, amit én is akartam!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr8412625287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leslie07 2017.07.02. 08:47:49

Egy 2001-ben kiadott könyvben ez olvasható: „Ha többen követnék Jehova Tanúi tanításait és életvitelét, meg lehetett volna akadályozni a holokausztot, és soha többé nem sújtanák népirtások a világot” (Holocaust Politics)."

A Holocaust elott kozvetlenul épp az Ortorony szervezet kiadványában
jelent meg az a Deklaráció, amelyben jehova tanúi vezetoi felhávják hitler figyelmét , arra, hogy a világ gondjait a zsidók okozzák.
Ezért inkább azt állítom, hogy a Holocaustot jehova tanúi szorgalmazták,azzal, hogy a zsidók ellen uszították Hitlert.

Gary Hun 2017.07.09. 11:59:18

Érdekes post..... de minden éremnek van két oldala.
Egy szervezethű bloggertársad eljutott arra, hogy miért Jehova tanúi az igaz vallás, és a többiek miért nem: darwinkaprazata.blogspot.hu/2017/07/melyik-az-igaz-kereszteny-egyhaz.html

a századik juh 2017.07.09. 17:35:41

@Gary Hun: Köszöntelek a blogon, köszönöm az ajánlást. Valójában minden éremnek 3 oldala van. Véleményed szerint Jézus vallást alapított, vagy egy utat mutatott, avagy egyik sem, netán mindkettő?

Gary Hun 2017.07.10. 07:03:42

@a századik juh: Óh... én a laikusok laikusa vagyok, a leganalfabétább Írástudatlan, így a véleményem nem számít. Mindenesetre Bloggertársad keményen megfogalmazza a véleményét, és kihozza győztesnek Jehova tanúit, beismerve, hogy apró, nagyon apró hibák néha előfordultak.

a századik juh 2017.07.10. 08:34:27

@Gary Hun: Tudjuk, hogy nem emberek véleménye számít. A Bibliához hozzátesznek, elvesznek belőle, szögleteszárójelezik, kitépnek belőle fejezeteket, átírják benne a neveket, Őrtornyukban megmagyarázzák,hogy miért is tévedett ott épp Isten, még jó, hogy ők figyeltek! Mindemellett 22 hamis világvégeprófécia, és szélsőséges előírások tömkelege tartozik ehhez a szervezethez, mely 500 milliárd dollárt szipolyozott ki 5 generációnyi tanúból, UGYANAZZAL A MÓDSZERREL manipulálva őket, miközben lemisizik Jézust, aki csak Jehova Tanúi felkentjeinek közbenjárója... apróbb hibák, igen... a Biblia ezt hamis prófétálásnak,hitetésnek,emberi tanítás követésének és bálványimádásnak mondja, de legyen akkor apróbb hiba, én meggyőzhető vagyok!
süti beállítások módosítása