Witchtower Inc, avagy Warlockok Warwickból
2020. április 30. írta: a századik juh

Witchtower Inc, avagy Warlockok Warwickból

"@felejtésbére: "whiskey india tango charlie hotel "

@a századik juh: W I T C H T O W E R
                         W A T C H T O W E R???

"A boszorkány (röviden boszorka) szót többféle értelemben használhatjukː a néphit szerint egy olyan lunáris vallást gyakorló nő vagy férfi volt, aki természetfeletti, démoni képességekkel rendelkezett, és rosszat, betegséget, pusztulást hozott, aki a népi mágiát, azaz a boszorkányságot gyakorolta. (A hasonló feltételezett képességekkel rendelkező férfiakat boszorkánymesternek nevezték.)"

"Lunáris szó jelentése

lunáris (melléknév)
a holdat illető "

Jah, hogy a

Holdimádó vallást gyakorló férfiak, akik "rosszat, betegséget, pusztulást" hoztak,

 

azok boszorkánymesterek?

Warlockok
Warwickból,
a Wichtower Inc.
Wezetőtestületéből?

Kösz má' az infót, tesa!" 

 

 

 

 witchtower.jpg

 

 

"Artemisz (görögül Ἄρτεμις; a rómaiaknál Dianának feleltették meg) Zeusz és Létó gyermeke, Apollón ikertestvére a görög mitológiában." "Artemisz a Hold és a vadászat szűz istennője"

 

"Iah vagy Jah (ỉˁḥ) ókori egyiptomi holdisten. Neve eredetileg csak a holdat mint égitestet jelentette, később vált istenséggé,[2] majd magukba olvasztották más lunáris istenségek"

 

"Apollón (görögül: Άπόλλων; a rómaiaknál Apollo) a görög mitológiában Zeusz és Létó gyermeke, Artemisz ikertestvére. A rend, aköltészet, a jóslás, a zene, a tánc, a művészetek, az íjászat és a gyarmatosítás istene. Ő a csordák és nyájak őrzője is. Gyakori jelzője a Phoibosz azaz ragyogó, fénylő.

 

A pestis istene is,

és gyakran tisztelték benne a patkányok és a sáskák pusztítóját. Gyakran a halál isteneként is feltűnik, hiszen íjából olyan nyilakat lőtt ki, amelyek pestist és dögvészt hoztak a vidékre. Mégis ő a gyógyítás istene is, aki megtisztította a bűnös lelkeket, ha arra érdemesnek találta az illetőt."

 

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/2016/05/21/artemisz_tanui

 

Az Őrtorony -online 1 találatot ad a "boszorkánymester" szóra:

 

'Spiritiszta szokások elhagyása

Néhány évvel ezelőtt a közép-amerikai Nicaragua tó közepén, Ometepe szigetén élt egy kislány, akinek az apja okkult tudományok művelője, spiritiszta gyógyító, boszorkánymester volt. Hírhedt volt arról, hogy paralízises eseteket gyógyított gonosz szellemek idézésével. Halála után azonban saját leánya lett paralízises béna, és ágyban fekvő.

A nő kezelést kapott egy személytől, aki maga is belemerült a spiritizmusba. Egy nap azonban keresztény utazófelvigyázó jelent meg az ajtajánál, és ajándékozott neki egy példányt a „New World Translation of the Holy Scriptures”-ből (A Szent Iratok Új Világ fordítása). Olvasás közben a hölgy felfedezte Isten parancsát a spiritiszta gyakorlatok ellen, amint az 5Mózes 18. fejezetében fel van jegyezve; lemondta a kezelést, melyben a spiritizmust gyakorló egyén részesítette.

Az első látogatást egy másik Tanú folytatta ennél a hölgynél, és bibliatanulmányozást kezdett vele. Végül megkérdezte tőle, hogy az elhunyt apja hagyott-e hátra spiritizmussal kapcsolatos könyveket vagy írásokat, mire a hölgy közölte, hogy néhány íróasztalfiók tele van velük. Így elégették ezeket az iratokat. (Csel 19:18, 19) A hölgyet buzdították, hogy imádkozzon Jehovához segítségért. Rövid idő múlva járni kezdett újra."

 

 

Tehát egy spiritiszta szellemidéző boszorkánymester paralíziseseket gyógyított, majd miután meghalt, a lánya paralízises lett,

de meggyógyult, mert egy utazófelvigyázó "jelent meg" az ajtajánál, és  adott neki "egy példányt a „New World Translation of the Holy Scriptures”-ből (A Szent Iratok Új Világ fordítása)."

Ennyi...

 

… na jó, legyen még pár idézet:

"Janet kiválasztott néhány írásszöveget A Biblia tanítása könyv 4. fejezetéből, és megkérte az utasokat, hogy olvassák fel. Elmagyarázta, hogy mi a különbség Jézus és a Mindenható Isten, Jehova között.

Boszorkány! – szólt a prédikátor."

 

 

" Mauritiuson például Elsie korábban boszorkány volt. …  Elsie ma már megkeresztelt Tanú, és a családjából, valamint az ismerősei közül 14-en fogadták el az igazságot."

boszorkány elfogadja az igazságot: w99 1/1

 

"A hatéves Michaelt, akiről a nagymamája, Jenala Mukusao gondoskodott, súlyos vérszegénységgel szállították kórházba. Az orvosok vérátömlesztést írtak elő. Mukusao testvérnő ebbe nem egyezett bele, ezért négy napon át fenyegették, és durván bántak vele. Erről számol be: „Érveltem nekik, és megmutattam A beteg előzetes rendelkezése kártyámat, de ügyet sem vetettek rám. Az ápolónők azzal vádoltak, hogy boszorkány vagyok, és hogy meg akarom ölni az unokámat.”

 

 

 

 

Kapcsolódó posztok:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/2017/08/14/a_gyuruk_urai_1_avagy_spiritizmus_jehova_tanui_szervezeteben

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/2017/08/21/spiritizmus_jehova_tanui_szervezeteben-_a_gyuruk_urai

jwima.JPG

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr7815649490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.04.30. 06:58:34

Megtennéd, hogy küldesz egy linket arról, hogy Jah vagy Iah volt a holdisten az egyiptomiaknál, mert a wiki erről semmit se ír.

a századik juh 2020.04.30. 09:20:15

@HanSolo2020: Persze! :) A trükk az, hogy "Iah" nak írják "vagy Jah". Cselesek! :)

hu.wikipedia.org/wiki/Iah

a századik juh 2020.04.30. 09:25:43

@HanSolo2020: "A neve Jahmesz-Nefertari[1], melynek jelentése: Jah (holdisten) szülötte, tökéletes társa"

www.maatkara.extra.hu/01istenek/Jahmeszn.htm

2020.04.30. 10:52:13

@a századik juh: Akkor az egyiptomi holdisten azonosítható az izraeliek Jahve istenével?

a századik juh 2020.04.30. 16:43:01

@HanSolo2020: Főleg Jehováról van szó, és Artemiszről, és a Watchtowerről, akik szerint Isten neve Jehova. A Jah még Egyiptomból való.

A Jehova egy idegen isten neve még a Jahvéhoz képest is. Az Abbadon Jézussal való azonosítása szintén Watchtower-sajátosság, nevük, az Őrtorony Artemisz és Apollon születési helye.

Úgy gondolom, hogy a Watchtower Inc. által imádott Jehova és a Izraeliek Istene nem azonos, ezt egy zsidó személy biztosan alá tudná támasztani.

Én nem is a zsidók Istene és Jah közé tettem egyenlőségjelet, hanem a Watchtower Inc. istene és Artemisz között lévő érdekes hasonlóságokra próbáltam felhívni a figyelmet.

2020.04.30. 17:08:10

Kérdésem arra irányult, hogy talán a zsidóknál a fogság alatt kialakulhatott Jah tisztelete, ebből fejlődhetett tovább Jahve-ra a név (vagy ahogy ejtették).

Igazság Kereső 2020.04.30. 17:59:39

@HanSolo2020:

Van benne ráció.

Azért is különös, mert, ha jól tudom a legrégebbi kéziratokban nincs benne a tetragrammaton, vagyis a pontozással végül kialakúlt Jahve, vagy Jehova forma elődje. Amiben benne van, az sok évszázaddal későbbi azokhoz képest, mint ami tartalmazza.

Ami arra enged-szerintem-következtetni, hogy jhvh,jahve, jehova nem létezett Mózestől kezdve az esszénusokig.

Jézus sem mondta ki,sem nem utalt a ma ismert állítólagos isten névre.

a századik juh 2020.05.01. 09:07:34

@HanSolo2020: A cikkem alapja a "LUNÁRIS VALLÁS" [HOLDIMÁDAT] mint a boszorkányság alapjának megvizsgálása, abból az okból, hogy nem-e véletlenül boszorkánymesterek wezetik a Watchtowerincet.

Tudtommal a zsidók "Örökkévaló"-nak szólítják a Teremtőt.

2020.05.01. 09:44:25

Akkor ez újabb kérdéseket vet fel:
Honnan került a tetragrammaton a Bibliába? Mit is jelent valójában? A történelem könyvekben miért szerepel történelmi tényként, hogy a zsidók Jahvénak hívták az istenüket? Ha nem szerepelt az Ószövetségben (sem), akkor később hogy került különböző bibliafordításokba Jehova névként (pl. a Vizsolyi Bibliába?

2020.05.03. 20:00:49

@a századik juh: Tehát akkor a kumráni szekta hamisította bele a tetragrammatont az írásokba? Vagyis ez addig nem létezett? És benne is maradt egyes kéziratokban egészen az újkori Bibliakutatók idejéig? Csak mert valamiért nagyon fontos volt nekik előszedni és hangsúlyozni ezt a négy betűt.

a századik juh 2020.05.03. 20:55:58

@HanSolo2020: Hát a Septuagintában nem voltak benne, a Holt-Tengeri tekercsekben meg már benne voltak.

Aztán a 13. században meg megalkották a nőnemű "Jehova" nevet.

Igazság Kereső 2020.05.03. 23:51:33

@a századik juh: @HanSolo2020:

Hát....rádásul vannak, akik szerint a Septuaginta előtti Septuagintában pedig benne vala, bezony bezony!

Bonyolódik ám a szitu mert-néhányak szerint-amit mi olvasunk az nem az a Septuaginta amit Jézusék olvastak, hanem létezett egy korábbi, amiben meg benne vót, amit mi olvasunk az átszerkesztett!

No, erre az átszerkesztésre az ég világon semmi bizonyíték!

2020.05.04. 05:41:44

@Igazság Kereső: Ennyi idő távlatában nagyon nehéz megállapítani, hogy mi volt benne az eredeti kéziratokban és mi nem, hiszen az eredeti már sehol sincs meg. A Krisztus előtti korból nagyon kevés másolat áll a rendelkezésünkre, a teljes Bibliából pedig a legkorábbi is a korai keresztény időkből. Másolatok másolatai, amikből újabb másolatok készültek; generációkon, vallásokon, eltérő nézeteken ment keresztül. A Tanúk meg azt mondják, hogy ők az Eredetit lapozgatják, miközben fingja sincs senkinek sem arról, mi állhatott az eredetiben. Innentől kezdve már nincs szó tényekről, csak hit kérdése, hogy elfogadod-e, amit benne olvasol, vagy sem.
süti beállítások módosítása