"Hogyan tovább"?
2017. október 26. írta: a századik juh

"Hogyan tovább"?

jwuticel.jpg

"Kedves Testvér!

Közel 30 év után nyíladozik a szemem. Érdeklődéssel olvasgatom az írásaidat.

Túl vagyok az első sokkon.

Barátokat keresek. Értelmesen gondolkodó embereket, akik segítenek tisztában lenni mindennel. Még nem értem, hogy mi a csoda történik körülöttem és hol vagyok meg hogyan tovább..."

 

Kedves Testvérnő

Lám, milyen igaza van a Vezető Testületnek, csak egy kicsit kalandozik el egy 3 évtizede hűséges személy az interneten, és kész a "hitehagyás"! :)

samuel_herd_ring.png

Arra kérlek, ne hidd el ELLENŐRZÉS NÉLKÜL, amiket itt olvasol, csekkold le, nézz utána,

az írásaim sok esetben a szervezet gondolkodásmódja alapján kiforgatottak és szervezeti minta alapján demagógok.

Ugyanakkor törekszek hiteles lenni a legjobb tudásom szerint, ennyi telik tőlem.

 

Hogyan tovább,

kérdezed.

Nos, attól függ, hová tartasz.

jwuticel.jpg

Én a saját lépteimet sem tudom irányítani, nemhogy másnak tanácsot adni, hogy hogyan tovább. :)

Ezenkívül hiába mondja a láb az orrnak, hogy lépj vissza, vagy az orr a lábnak, hogy szagolj bele a hajnali levegőbe... hisz különböző feladataink lehetnek, ami számomra helyes lépésnek tűnhet, nem biztos, hogy neked is hasznodra válna.

Jézus az út, nem a Watch Tower, közeledjünk az Igazsághoz és az Élethez, senki sem juthat az Atyához, csakis általa.

jezus_az_ut.png

Saját példámból kiindulva azt javaslom, kezdd el más Bibliafordításokkal összevetni a szervezeti tantételeket, mivel maga a szervezet is használ bizonyos írásszövegek értelmezéséhez más Bibliafordításokat, így ez egy teokratikus tanács.

És olvass sok szövegkörnyezetet, ne elégedj meg csak és kizárólag a megjelölt írásszövegek elolvasásával, mert az naná, hogy alátámassza azt, amit akarnak, vagy úgy van átírva, hogy alátámassza azt. Nade a szövegkörnyezet...!

 

Valószínű, hogy te még a Károliból tanultál, de a jelenlegi szervezeti tanításokat már nem lehet alátámasztani a Károliból, sem más Bibliából, erre már csak az akár naponta frissülő tartalmú Újvilág-fordítás alkalmas.

Amit saját tapasztalatként meg tudok osztani veled:

Szervezethű tanúként úgy éreztem, hatalmas Bibliaismerettel rendelkeztem. 

Az a  szervezet által ismételgetett párszáz Bibliavers, amit kötelező módon megismertem azonban zömében megváltoztatott és betoldott szövegrészekből áll, amivel védik a mundér becsületét.

nwtmeglepi_1.jpg

Talán nem adok rossz tanácsot, ha azt javaslom, ismerd meg a Biblia Istenét Watch Tower szűrő nélkül, előítélet nélkül és részrehajlás nélkül.

Én azt tapasztaltam, hogy sokkal nagyobb öröm örömhírt vinni, mint ítéletüzenetet.

Azonban úgy gondolom, hogy mindenki, akinek "nyiladozik a szeme", az ugyanolyan helyzetben van, mint Saul a damaszkuszi út előtt:

Jézus "ösztökélése" ér célba náluk, miként a Biblia is írja.

Azaz belül, lelkiismereti szinten az ilyen "nyiladozó szemű" személyek már régen érzik, hogy valami nincs rendben, már régen szól a csengő a lelkiismeretükben, csak eddig azt hitték, hogy az elem kezd kifogyni a lelkiismeretükből, és ezért csipog, naná,hogy megtettek mindent, hogy elhallgattassák.

Nos, nem a lelkiismeret rossz, sem nem a befektetett energiával van gond, hanem tényleg gáz van, ezért a nagy csipogás belül.

Emlékszel, hányszor és hányszor elmondtuk szolgálataink alatt, hogy "legyetek nemesebb lelkűek"...  ne higgyétek el bemondásra, hanem gondosan vizsgáljátok meg, hogy úgy vannak-e azok a dolgok...

ÉS MI SEM TETTÜK MEG!

 

ezageneracio.jpg

Elhittünk mindent bemondásra, egyrészt mert ezt akarja a Watch Tower, és lehetőséget sem ad a vizsgálatra, csak saját forrásából, ami mindig gyanús, másrészt annyi energiát, időt és érzelmet tettünk már bele a tanúlétünkbe, hogy az önmagában zsarolhatja a belső énünket abban, hogy tartsunk ki a befektetésünk mellett.

Talán Pál apostol példáját kell átkonvertálnunk Jehova Tanúja létünkre, aki szemétnek tekintett mindent, és hagyta veszni az addigi életét... mondaná a szervezet, pedig Pál csak az addigi meggyőződéseit írta át, az élete hasznos részeit továbbra is megtartotta, például volt szakmája, amiből az után is meg tudott élni, hogy befordult a damaszkuszi útra.

Sajnos az ilyen szemnyitogatós állapot a szervezetben azzal is együtt fog járni, hogy akár 3 évtizedes, sziklaszilárdnak hitt emberi kapcsolatokról derül majd ki, hogy minket szerettek-e, vagy azt szerették, hogy mi is Jehova Tanúi vagyunk.

kikozositett.jpg

Volt egy jó barátom, aki nagyon aggódott az egészségéért, és sokat is tett érte, legalábbis ő azt hitte. Nagyon komoly összeget költött mindenfajta minőségi táplálékra és táplálékkiegészítőkre.

Sose volt jól, de egyszer nagyon rosszul lett.

Tudod, mit állapított meg az orvos?

Az egészsége védelme érdekében bevitt táplálékkiegészítők betegítették meg, felhalmozódott a szervezetében jó pár olyan anyag, ami kicsi mennyiségben gyógyszer, nagy mennyiségben viszont mérgező.

Így a gyógymód a táplálékkiegészítők teljes elhagyása volt.

caution-300x200.jpg

Saját tapasztalatom, hogy az összejövetelek teljes elhagyása akárcsak 1 hónapig is, furcsa változásokat indít el az emberben, az évtizedes Watch Tower függőséget is meggyógyíthatja.

Mondom ezt úgy, hogy soha nem tanulmányoztam annyit, mint most, századik juhként.

Sokaknak még fizikai tünetekkel járó, idegi alapú betegségei is megszűntek, miután kihagytak pár összejövetelt, és kizártak minden Watch Tower-befolyást az életükből.

Ezenkívül az emberektől való félelem csapda.

Pontosan annyi hatalmuk van rajtad a gyülekezet véneinek, tagjainak, mint amennyit te engedsz nekik.

Szolgák lennének, csak a hatolomvágy kicsit félrevitte őket, tisztelet a kivételnek.

Nézzünk pár példát:

Vajon vagyok-e olyan bátor, hogy a következő összejövetelen nem éneklek?

Vagyok-e olyan bátor, hogy nem szólok hozzá az összejövetelen?

Vagyok-e olyan bátor, hogy a saját véleményemet mondom el, és nem egy átalakított szervezeti sablont?

Vagyok-e olyan bátor, hogy a főbb részekben az Újvilág-fordítás és mondjuk a Károli közti különbséget emelem ki?

Vagyok-e olyan bátor, hogy figyelmeztetem azokat,akik túlmennek az írásokon, még akkor is, ha történetesen egy vénről van szó?

De talán a legfontosabb:

Mi köze az igazságnak a hazugsághoz?

kepmutatoalmak.jpg

Barátokat keresel?

Nade Jehova Tanúi a Föld legboldogabb népe, másoktól eltérően ők kézfogással üdvözlik egymást, és mindig megkérdezik, hogy vagy, te meg mindig mondod,hogy jól, akkor mi is a baj?

A vének a legjobb barátaid a gyülekezetben, kivéve ha ellentmondasz nekik bármiben. 

Saját tapasztalat, hogy pupilla nélküli vének fognak szaglászni utánad, és mindent meg fognak tenni hogy "meggyógyítsanak" vagy kiközösítsenek.

Fel vagy készülve erre?

Tudsz majd magadról gondoskodni fizikailag,ha esetleg ilyen történik?

Érzelmileg bírni fogod, ha megszakítanak veled minden kapcsolatot azok, akik az eddigi életed voltak?

Nem kell, hogy így legyen, de lehet így is, és tudjuk, a szervezet szerint ÍGY KELL TÖRTÉNNIE, hisz ezzel is a szeretetet mutatjuk ki a kiközösített felé.

Vedd sorra ábécérend szerint a testvéreket az életedben, hogy ki mit szólna, ha így alakulna.

Segítségként ehhez: Idézd fel, legutóbb melyik testvért közösítették ki, és miket mondtak róla ezek után a volt testvérei, a gyülekezet tagjai.

wwveg.jpg

Persze van más út is, Isten szolgája, Círusz hiába terelte volna el a folyót Suttyomba Babilonnál, ha valaki bentről nem hagyta volna nyitva az ajtót.

A szcientológiai egyházban történtek után nem kérdés, miként vélekedne a Magyar jog, ha megismerné, mire kényszeríti a Watch Tower a kinevezett papjait adatkezelés címén, illetve hát a módszereikhez sem férhet semmi kétség.

http://aszazadikjuhblogja.blog.hu/2017/10/22/parhuzamok_a_sea_org_es_a_jw_org_kozott

A szervezet tagadja, hogy érzékeny adatokat is tartalmazó, titkos belső feljegyzéseket készítene a tagjairól, azonban mindannyian tudunk bizonyos hírnökkártyákról, és bizonyos listákról, arról viszont már nem, hogy ezeknek is lenne nyilvánosságnak szánt és nem nyilvánosságnak szánt változata is.

Ha valakinek van bizonyítéka ezen "érzékeny adatokat" is tartalmazó hírnökkártyák létéről, ne habozzon érvényt szerezni a Magyar törvények ide vágó részeinek, hisz Jehova Tanúi nagyon büszkék jogkövető magatartásukra, segítsünk nekik még büszkébbnek lenni, ha meg ellenük fordul a jog, úgyis majd nagy reklámértékű támadást generálnak belőle Isten népe ellen,tehát a szervezet csak jól jöhetnek ki belőle, a tagszám ettől csak nőni fog, tehát ezzel is csak jót teszünk a szervezettel.

Mivel sehol máshol nem tarthatják törvényesen a gyülekezeti adatokat, így a hírnökkártyákat sem, csak szervezeti épületekben, ezért valószínűleg a Királyságtermekben vannak fizikailag, vagy valamilyen digitális formában.

 

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH)

 

 -hoz kellene eljuttatni ezek MÁSOLATÁT.

Nézzük, mik azok az érzékeny vagy különleges személyes adatok:

"Különleges személyes adatok

Az 1992. évi LXIII. törvény kiemelt védelemben részesítette az úgynevezett különleges személyes adatokat.

különleges személyes adat:
a) a faji eredetre,
a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra,
a politikai véleményre vagy pártállásra,
a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre,
az érdek-képviseleti szervezeti tagságra,
b) az egészségi állapotra,
a kóros szenvedélyre,
a szexuális életre vonatkozó adat,
valamint a bűnügyi személyes adat;[2]

Wikipédia"

Micsoda megerősítés lesz majd minden Jehova Tanújának,ha kiderül, hogy szervezetük a törvény adta kereteken belül kezeli az adataikat, és mások érzékeny adataival nem egymást bombázzák a Béthelekben!

 

 


 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr4213079792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vénvarangy 2017.10.26. 08:35:35

"minket szerettek-e, vagy azt szerették, hogy mi is Jehova Tanúi vagyunk."
Tökéletes megfogalmazás!

a századik juh 2023.03.30. 23:27:15

" Micsoda megerősítés lesz majd minden Jehova Tanújának,ha kiderül, hogy szervezetük a törvény adta kereteken belül kezeli az adataikat, és mások érzékeny adataival nem egymást bombázzák a Béthelekben!
2017. október 26. írta: a századik juh"
Ha jól számolok, hatvanöt hónappal ezelőtt írtam ezeket.
Köszönöm szépen a Szent Szellemnek, hogy hagyta beteljesülni ezeket a szavakat! :)
süti beállítások módosítása