Miért nem "jófejek" Jehova Tanúi?
2019. január 19. írta: a századik juh

Miért nem "jófejek" Jehova Tanúi?

 warwick_blood.jpg

Mégis mi derült ki a minap?:

A Mental Floss ásott elő egy nemzetközi tudományos kutatást, ami ezt támasztja alá. Általános iskolások, gimnazisták és egyetemisták vettek részt a vizsgálatban, ami azt próbálta felmérni, hogy a Harry Potter-könyvek hogyan befolyásolják az olvasók gondolatvilágát, konkrétan a kisebbségi csoportokkal kapcsolatban. Láss csodát: az jött ki, hogy aki olvasta a könyveket, annak kevésbé vannak negatív előítéletei, és elfogadóbbak...

Ami, ha jobban belegondolunk, egészen logikus, hiszen a könyvek egyik fő konfliktusa a "tisztavérű" varázslónép meg a lenézett nemvarázslók között húzódik, ami ugye eléggé nyílt rasszizmus."

https://index.hu/mindekozben/poszt/2019/01/18/hivatalos_aki_gyerekkoraban_a_harry_potteren_nott_fel_jobb_fej_felnotte_valt/

 

 harry.gif

Nos, Jehova Tanúi gyermekei nem olvashatnak ilyen "liberális" gondolatokat, nekik olyan gondolatok jutnak csak, mint például hogy:

 

(A  2018 szeptemberi JW. Broadcasting adásból.műsorban 11:02-től 11:09-ig a következő kijelentések hangzanak el:)

 

 

"Az iskolatársaink és a munkatársaink olyanok,

mintha segédek lennének sátán műhelyében"

 

w2_1.jpg

 

 

"Ők a harag edényei, akik megsemmisítésre készültek"

 

Nem csoda hát, hogy akiknek gyermekként is ilyen

szélsőségesen gyűlöletkeltő, negatív előítéletes közösségben nő fel,

az felnőttként is gyűlölködő marad,

hacsak nem szakít időközben ezzel a szervezettel.

kikozositett_1.jpg

A fantázia,

mint alapból rossz dolog tiltott Jehova Tanúi szervezetében, példa erre a gyermekeknek készült Marci és Zsófi rajzfilm-sorozat, amely rajzfilm-sorozat egyik részében ugyan nem Harry Potternek hívják a varázslófigurát, hanem Sparlocknak, de ez derül ki belőle:

"Ha a varázslást akarják elítélni, készítenek egy rajzfilmet, amiben Marci egy műanyag, harcos varázsló-bábút, egy sparlockot, kap KÖLCSÖN az egyik óvodástól.
Anyja megfélemlíti, Marci hatalmas kígyókat, és halált vizionál, ezért Marci anyja nyomására KIDOBJA A KUKÁBA a kölcsönkapott játékot, mert nem szeretné, hogy Jehova szomorú legyen."

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/2016/04/17/egy_jovobetekinto_agymenesem_2015-bol_joker_blogjarol_a_kiralysagteremben_tapasztaltak_miatt

sparlock.jpg

Mivel Jehova Tanúi szervezete, az amerikai ingatlanmogol Watch Tower zrt úgy értelmezi a varázslás tiltásáról szóló bibliai tiltást,  hogy:

A: A varázslás és a varázslók LÉTEZŐ dolgok!

 

B: Aki varázslókról olvas,

aki varázslókról néz-hallgat történeteket, az maga is varázslóvá válik!

 

 

 

 

Így nem csoda, hogy Jehova Tanúi gyermekeinek TILOS Harry Potter könyveket olvasniuk, és róla szóló filmeket nézniük.

Ennélfogva Jehova Tanúi gyermekei nem nézhetnek Hupikék Törpikéket sem,

és bizony a Magyar Népmesék is egy tiltott terület számukra.

 

Ha jobban belegondolunk, szinte az összes, gyermekkorban hallott mese TABU Jehova Tanúi számára, így a Tanú-szülök nem is mesélnek ilyeneket gyermekeiknek, akik kis felnőttként élik gyermekkorukat,

baba.jpg

heti 5 összejövetelre járva, és már 3 éves korukban 70 órát járnak a szolgálatba.

Nem csoda hát, hogy

kevésbé elfogadó

és előítéletes felnőtteké válnak,

 

mint a fantázia-megmozgató meséken felnövő társaik,

 

és nem csoda, hogy a mesétlen gyermekkor után a Watch Tower meséire jobban odahajtják a fülüket.

vig_nemzet.jpg

 

További tiltott dolgok Jehova Tanúi és gyermekeik számára:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/2017/12/21/gazdalkodjw_orgosan

"-Ha Törppapát és Hókuszpókot nem varázslónak nevezzük, hanem csak -lesatírozva a nem tetsző "Varázs" részt- simán nak, úgy ugye minden rendben van?"

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr614560176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2019.01.19. 17:58:06

Az én gyerekkoromban a sárga "Én könyvem bibliai történetekről" volt a "mesekönyvem". Ott meg erőszak van bőven. Mellesleg ott is van,ha úgy nevezzük "varázslás". Ketté nyitni a Vörös-tengert,vagy megállítani a Napot az micsoda? Tételezzük fel,hogy ezek megtörténtek. Erre az volna a magyarázat,hogy Jehova idézte elő ezeket a csodákat. Mindamellett Jézus is "varázsolt",vagy tett csodákat. Minden,ami nem Jehovától ered, bűnös, elítélendő,mert Sátántól származik! Ez a magyarázatuk. Hogy van-e varázslat,vagy nincs napjainkban,azon vitatkozhatnánk, sokmindent láttam már, és tapasztalból írom,hogy igen van! De attól,hogy megnézem a Harry Pottert nem leszek spiritiszta mágiát űző őrült-láttam a filmeket,mégsem vagyok az! Ez inkább a mindenbe bele kotnyeleskedő, az élet minden területét magában foglaló uralkodási vágyukból származik! Azt,amit Ők mondanak, minden tekintetben el kell fogadnunk, mindenben szót kell fogadnunk, még akkor is,ha azt bizonyítani képtelenek! Ez is felér a varázslással! Ez is Őrdögi manipuláció! Hókusz-Pókusz :D És hosszú távon többet is árt!

a századik juh 2019.01.20. 07:36:30

@Igazság Kereső: " De attól,hogy megnézem a Harry Pottert nem leszek spiritiszta mágiát űző őrült-láttam a filmeket,mégsem vagyok az!"

Íme, mégis szembefordultál a Watch Tower tanításaival! Szerintem egyenes következmény áll fent a Harry Potter megnézése, és a mostani "állapotod" között, különösen azért, mert én is megnéztem, és lám, milyen témákról írok!

Nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy az úgynevezett "exjt" blogok olvasói is MIND LÁTTÁK a Harry Pottert!

Igazság Kereső 2019.01.20. 17:31:00

@a századik juh: Nem erőltetett ez egy kicsit? Oda jutunk lassan,hogy mindennek az oka a Harry "Poszter"? :D Nem látom rosszul,ha azt írom, hogy most alkotói válságban vagy?

a századik juh 2019.01.20. 19:29:05

@Igazság Kereső: Bocs, épp Harry Pottert néztem!

"Nem látom rosszul,ha azt írom, hogy most alkotói válságban vagy?"

Hát... Kisegíthetnél pár említett tapasztalattal.

Jónás_ 2019.03.15. 07:51:22

Ezek idézeteknek tűnnek a szövegben. Honnan valók?
A jw.org -on nem találom.

"Az iskolatársaink és a munkatársaink olyanok,
mintha segédek lennének sátán műhelyében"
"Ők a harag edényei, akik megsemmisítésre készültek"

Jónás_ 2019.03.15. 08:11:37

Megtaláltam a videóban. Valahogy elkerülte a figyelmemet, hogy megadtad a forrást is. (talán mert olyan sokkoló)

a századik juh 2019.03.28. 07:06:01

@Jónás_: Sokkoló???

Hát igazán nem akarok ötleteket adni az Orosz hatóságoknak, de elektromos sokkoló helyett talán Harry Potter filmek megnézésével kellene inkább "sokkolni" a tanúkat...

Hisztis Mirtillnél mindent bevallanának...

Jónás_ 2019.03.28. 19:37:40

@a századik juh: A harag edényeit nem találtam, az honnan van.

a századik juh 2019.03.29. 06:38:55

@Jónás_: Ugyanonnan idéztem pedig, úgy emlékszem, egymás után hangzik el ez a két kedves állítás mindazokról, akik nem Jehova Tanúi.

Kedves Jónás, az elérhető adatok alapján nem lenne kedved összehozni egy listát, hogy ki mikor mekkora összegű kártérítést kapott a szervezettől?

Jónás_ 2019.03.30. 16:08:16

@a századik juh: Meghallgattam azt az anyagot többször is, de a harag edényeit nem találtam benne. Nem baj, mert anélkül is jól kiegészítette a folyamatban lévő írásomat. Látom reagáltál is rá.

A kártérítések összesítéséhez hiányzik az angol tudásom. És nem hiszem, hogy elég lenne a bulvárhírekben kutatni. Ilyen volumenű kutatásra pedig időm sem lenne elég, a hitelesség pedig ebben a dologban fontos lenne. Úgy értem, hogy a végeredmény nem lehet egyszinten egy véleménycikkel. Tények és olyan bizonyító linkek kellenek, amire nem lehet legyinteni, hogy "Sátán műhelye". :)

a századik juh 2019.03.30. 17:33:58

@Jónás_: "a harag edényeit nem találtam"

Ok, próbáld meg 7:51-nél! :)

a századik juh 2019.03.30. 17:51:29

@Jónás_: " Tények és olyan bizonyító linkek kellenek, amire nem lehet legyinteni, hogy "Sátán műhelye". :)"

Ó, hagyhatnál benne lehetőséget az olvasónak a kutatásra. Nem kell mindent bizonyítani, mert úgy ellustul az ember fia/lánya.

A hitelesség nem abban áll, hogy mindent tálcán kínálok, de ez csak az én véleményem. :)

Te elég hiteles vagy, mert az írásaidon nem igazán lehet fogást találni, míg én egy "blogromboló trollblogger" vagyok csak, akire a Wezető Testület mutogat, hogy :"Látjátok? Látjátok?" ahogy L.Gábor írta anno...

De értelek, akkor majd nekiveselkedek, előbb-utóbb csak lesz belőle valami.

Mivel a C.T. Russelnének fizetett "lelépési díjjal" kezdődik a Watch Tower kártérítési pereinek története, valóban nem egy egyszerű feladat.

leslie07 2019.04.22. 03:38:23

@a századik juh: En magam egyenesen rühellem a Harry potter filmet. talán azért,mert én komolyan veszem Mindenható azon figyelmeztetését, hogy ne menjünk szemfényvesztőkhoz. Nem véletlenul.

leslie07 2019.04.22. 03:43:55

@Igazság Kereső: Kulonbségetv tennék az Isten és szolgái által Isten hatalmával elöidézett csodák és a varászlás ,a varázslók szemfényvesztésnek
nevezett ,a megtévesztö szellemek által elöidézett praktikái közottt.

www.globoport.hu/123260/szornyu-dolgokat-tesznek-a-gyerekekkel-a-torzsi-varazslok/
süti beállítások módosítása