Megkarcolták az autóját? Új módszer terjed a tanúk között, és más érdekességek.
2020. augusztus 06. írta: a századik juh

Megkarcolták az autóját? Új módszer terjed a tanúk között, és más érdekességek.

papa1.jpg

"Egy férfi, aki egy Királyság-terem közelében lakik, a háza előtt parkoló autóján talált egy üzenetet, mely így szólt:

„Parkoláskor véletlenül megkarcoltam az ön autóját. Kérem, hívjon fel, rendezni fogom.”

A férfi megfigyelte, hogyan viselkednek a közeli Királyság-terembe járó Tanúk,

és azt gondolta,

hogy ha valaki ilyen becsületes, akkor az biztosan Jehova Tanúja."

 

jw_tokeletes.jpg

Ugyaninnen további izgalmas dolgokat tudhatunk meg szerény testvéreinkről: 

"Megkönnyebbülten felsóhajtott, és így kiáltott fel:

– Magukat a Mindenható küldte!

– Ez pontosan így van, asszonyom! – válaszolták, és már vették is elő a traktátust, hogy megmutassák neki."

jezus_urszonda_2.jpg

Beszél-e a Biblia a rögbiről? 

"Egy Viliame nevű fiatalember kivételes tehetségű rögbijátékosnak bizonyult. Az volt a vágya, hogy a hazai válogatottban játszhasson. Öccse, Leone is a rögbiben szeretett volna karriert befutni, ám miután egy különleges úttörő elkezdte tanulmányozni vele a Bibliát, rájött, hogy nem szolgálhat két úrnak. "

jwszellemiseg.jpg

Az ördög soha nem alszik! Naés az angyalok? 

"Ez alkalommal azonban a kitartása – talán angyali irányításra – nagyszerű eredményeket szült.'

festo_jw.jpg

Nagyszerű eredményeket érnek el egyesek az Őrtorony újrahasznosításában is: 

"Arega egy elszigetelt faluban él és elhatározta, hogy kitapétázza az otthonát. Etiópiában némelyek újságpapírral tapétáznak, ő azonban valami színeset szeretett volna. A piacon látott egy férfit, aki a Mindörökké örvendj az életnek a földön! című füzetet kínálta fel az embereknek. Kapott tőle egy példányt, és anélkül, hogy elolvasta volna, szétszedte és felragasztotta a lakásában a falra."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr1516117258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2020.08.07. 01:08:22

A bátyám mesélte, hogy a Kaposvári gyülekezetben egyik testvérnő véletlenül megkarcolta kiállás közben a KÖF szolgálati autóját. Kisterem lett belőle és kifizettették vele a kárt!

Tudva azt hogy ezer felől beszedhetik a köfök a zsetont, ezt már kedvességből, könyörületből, mint tudom én, igazán elengedhették volna a kár összegét!!!

A Szervezet mikor fizetett bármely lelki vagy más természetű károkozásért, anélkül, hogy rákényszerítették volna?

Ismerve az ottani tesókat, és az anyagi helyzetüket ez kiváltképp kegyetlen eljárás volt!

a századik juh 2020.08.07. 07:48:57

@Igazság Kereső: Ráadásul a köf kocsija a szervezeté, és igen, a watchtowerinc gépjárműire is kell kötelező biztosítás, ami fedezné a karcolatot. Mi több, a királyságterem biztosítása is fedezné ezt a fajta karcolatot, persze utána 52 forinttal többet kéne fizetni havonta a testvéreknek.
Mindazonáltal wégülis 2-3 bőrt lehúzni ugyanazét, az sem éppen ismeretlen a watchtowerincnek.
Kifizettetik az új telifényt a testvérnővel, merthát sose lesz ugyanolyan árnyalat a javításnak, márpedig nem tökéletes fényezésű autót nem használhatnak a köfök, tudjátok, amiben hiba van, az nem jó Jehovának.
Aztán a kötelező is fizethet, meg az ingatlan felelőségbiztosítása is, és a megemelt összegű biztosítást meg fizetik a tesók, vagy a wétkes testvérnő.
Ugyanakkor én biza megvizsgálnám az ingatlan parkolási rendjét, mertugye ki van adva, hogyan kell beparkolni, nem mindegy, hogy jól állt be, vagy fordítva, vagyis mindegy, de ha rosszul állt be, amit a felsőkategóriás wének rendszeresen megtesznek, akkor megosztható a felelősség, mégha egyértelmű is, hogy ki a hibás.
Természetesen a wéneknek hatalmában áll elolvasniuk az ebben a témában írt leveleket, ennélfogva ők is pontosan tudják ezeket.

Kérdezed, hogy akkor miért nem tájékoztatták erről a testvérnőt?

Nemtudom megfigyeltétek-e már, hogy a wéneknek igazából az a feladata, hogy minél nagyobb terheket kötözzenek össze, és rakjanak az ember vállára, ahelyett, hogy tehermentesítené a nyájat a béresek testülete.

Merhogy hol volt a kapunyitással, előterességgel, ÉS PARKOLÓFELÜGYELETTEL megbízott wén vagy kisegítőszolga-testvér???

Mióta egymilliárd-négyszáznegyvenezer köbméter zúzott követ öntöttek a királyságtermek parkolójába, ez a gyülekezetek közt kialakult előírás, mer' a sógorkomajóbarátwének hűdeilledelmesrenevelt, felügyelet nélkül hagyott gyermekei egy egy marék zúzottkővel jólmegdoblakhameglátommelyikkocsimögébújtált játszottak, és hát nem igazán tudnak célozni, jól megdobálták emiatt az összes ott lévő kocsit zúzottkővel, amíg a szülők bent bájologtak egymással.

Mit gondolsz, kifizették a károkat, vagy elnézést kértek?

Ó, ez az előteres testvér hibája, hisz Ö van megbízva a parkolófelügyelettel is.

Bocsika, de épp Veled beszélgettem, hogy mekkora egy király wén vagy Te.

Jogosjogos, ... hm... nézd... én úgy láttam, sok kocsi már így érkezett, nem? Illetve ahogy parkolt be, valószínűlegfeltételezhetőenlehetséges, hogy egy gonosz zúzottkődarab kipattant a kerekek alól, és azok horpasztották be az autókat, igen! A megrepedt szélvédő meg a statikus feszültség miatt repedt be, nagyobb gondot kéne fordítani a járműved műszaki állapotára, testvér, nem vet ez így jó fényt Jehovára, még valaki netán megsérül.

Megasztán miért nincs cascód, testvér? Ha lenne, most fizetne, de mivel nincs, így ez a Te hibád, felelőtlen vagy! Meg még vádaskodsz is, gyere csak a kisterembe! Pont most tettük helyre Pampogó testvér ügyét, aki kölcsönadta Messziföldröl hazalátogató Nagyembernek a kocsiját, és azt állította, hogy 6 helyen megtörve kapta vissza.

Jól földbedöngöltük Pampogó testvért, mert nem tudott 2 tanút felmutatni, akik látták volna a 6 törés keletkezését...

Ezenkiwül szerwezetünk felhatalmazza a tagjait, hogy a mindenkori legnagyobb előírt sebességet az autóban tartózkodó wének száma szerint 20 km/órával átléphetik, azaz egy 44 fős autóbusz abban az esetben, ha 40 fő wént visz, 90 helyett 890-el is mehet, 50 helyett pedig 850-el.

Kivételes esetekben az általános úttörők szállításakor úttörőnként 10 km/órával lehet átlépni a sebességet.

Abban az esetben, ha egy úttörő wén is, 35 km/órával lépheti át a megengedett sebességet...

-Kedwes úttörővén testwér, látom, már megint új kocsi áll a parkolóban, mi wan már megint?

-Semmisemmi, kicsit 8-szoros gazdasági totálkárra törtem a kocsim, wettem újat!

-Már megint? Mi történt?

-Honnan tudjam, 78 éves vagyok! Nem emlékezhetek mindenre, és nem láthatok mindent. Mentünk a kongipróbára a tesókkal, azt egyszercsak azt látom, hogy 6 kocsi összevissza van törve, pedig milyen jót beszélgettünk arról a kocsiban, hogy mekkora királyok vagyunk, azt csatt...

-Lett valakinek baja?

-Persze, kéz és lábtörések, az egyik testwér szívrohamot is kapott, de mondtam neki, ne aggódjon, ez már a 4. eset, van kedvezményem az autószalonban. Ezt nézd, hogy összetört az előző:

-Aztakutyafülét, mennyivel mentél?

-Honnan tudjam, mondom, hogy 78 éves vagyok! Olyan 160-170... de 4-en voltunk wének a kocsiban, és 5 en általános úttörők, és sietni kellett a programpróbára! Dik, hát ez meg ki? Á, Vejkówén, nade új kocsival?

-Szervusztok testvérek! Ne is kérdezzétek! Épp a belvárosban jártam, amikor hívtak telefonon királyságügyben, és annyira belemerültem a beszélgetésbe, hogy kicsit túlmentem a piros lámpás kereszteződésen.

-Az igen, megint? És most sérült meg valaki?

-Nem, csak a 90 éves nagyapám bordái és medencéje tört el, meg 3 kocsi lett csak totálkáros... bakker, ugorjatok testvérek, érkezik a koordinátor meg a családja!

a századik juh 2020.08.07. 07:50:10

@a századik juh: Ők kilencvennyolcban keresztelkedtek, ennélfogva a 98 a szerencseszáma, ennyivel szokott befordulni a királyságterem kapuján, és mire hármat-négyet pördül, le is fékeződik a kocsi lendülete, és szinte kiszámítható módon pörög be egy foglalt, vagy szerencsésebb esetben nem foglalt parkolóba. Megjegyzem, nem a kocsival van gond, hanem a wéralkoholszinttel, nadeugye koordinátortestvér gyomorbajos, ellenben mindig van programja, így Jehova tanácsára alkoholista... á, megjött a titkár úr Porschéja, hogyhogy kabrió?

-Tudod, wan az a bögyös testvérnő a másik gyülekezetben, na, azé'

-De a testvérnő és közted van vagy 40 év...

-Mindegy az, egymilliárd év múlva már arányaiban nem lesz olyan nagy köztünk a korkülönbség! Mi ez a dörgés?

-Semmi, csak 14. generációs wénfelmenős wénjelölt testwér jött meg a 750-es béjemwéjéwel, a 2.3-as Mustáng túl erőtlen wolt neki, márpedig Jehova Erős Isten...

-Az nem Jézus Krisztus, tesó?

-Neem, mondom, hogy a Nitro testwér az, nagyon jól néz ki ez a kocsi... lehet, ilyet veszek én is, ha legközelebb totálkárosra töröm megint a sajátomat.

Igazság Kereső 2020.08.07. 17:36:50

@a századik juh:

Anyám borogass! XD

Na de..... karikatúra vagy sem, nagyon ismerős a felépítése! :)

Ám.....milyen állatfajtákat említettél?

Parkolás felelős testvér???

Ilyet csak állatkertben(értsd: kongresszuson) láttam.

Nem ismerek kifejezetten erre szakosodott embereket.

Maxumim,amint nálunk is volt, egy "Ne parkolj a fűre egy nanométert sem mert kisterem!" idegbeteg vén okoskodik olykor ....mindíg. :D

Egyszer, amiatt mert nem talalták a kapukulcsot, 30 kocsi állt a füvön a terem előtt. (Oroszlányt ismerve tudjuk miért) A kedves vén ezt látva azt hittem infarktust kap!! XD

Kaposvári terem udvara pedig pici.

Ott nem is tartom jó ötletnek bent a parkolást. Igaz ott nincs annyira sok auto.

A lényeg, hogy mindenért a "kis" tesók a hibásak! Mindéért ők vannak felelősségre vonva, még ha szószerint alig van mit ennie, akkor is ő fizessen az ingyenélő köf vagy vének helyett!

De azt nem kérdezik meg, hogy "Tesókám, éhesen feküdtél le este aludni"? "Miben segíthetek?"

Szószerint tudok ilyen estekről, olyanról, aki a gyógyszerét nem tudta kiváltani és a vének nem segítettek. Egy nyugdíjas tesó segített végül. A lényege, hogy ilyenkor valamiért pont a vének húzódnak hátrébb,mikor tényleg ott kéne lenni! De amikor fényesre kell nyalni a...... akkor egyből pattannak!

Undorító! :(
süti beállítások módosítása